Regengeluk - A. Klein

Aangeboden: Regengeluk - A. Klein Prijs: € 10,00

In nieuwstaat
Paperback
224 pagina's
Ophalen of door mij laten opsturen (à €2,30 k.k.)


De auteur
Alex Klein (1969) studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode en behaalde zijn MBA-titel aan de University of Rochester in de Verenigde Staten. Tevens rondde hij de studie communicatiekunde af, studeerde hij verkoopmanagement en behaalde Europa's hoogste post-academische graad in strategische marketing.
Hij was eerder verkoopleider bij de glasfabriek in Leerdam en financieel directeur bij een internationaal opererende beveiligingsorganisatie. Momenteel is hij als docent verbonden aan Universiteit Nyenrode en verscheidene andere hogescholen en business schools in de vakgebieden (financiële) bedrijfskunde en marketing & sales management. Daarnaast schrijft hij voor de Telegraaf columns over consumentenfinanciën (www.OverGeld.nl).

Alex Klein kwam op het idee om dit boek te schrijven toen hij hoorde dat honderdduizenden Nederlanders niet rond komen met het inkomen dat ze hebben. Maar niet alleen voor die groep lezers is dit boek zeer geschikt, zeker ook voor de mensen die iedere dag weer verbaasd zijn dat hun geld alweer op is. Zonder dat ze weten waaraan het allemaal is opgegaan.

Van zijn studenten hoort hij regelmatig dat hij de kunst verstaat om moeilijke dingen makkelijk uit te leggen. Lastige onderwerpen in gemakkelijk te begrijpen taal te vatten, met herkenbare voorbeelden. In dit boek geeft hij enerzijds inzicht in de praktijk van de verkoper en de verkoopmechanismen (waardoor iedereen verleid wordt om toch maar weer te kopen) en anderzijds de praktijk van verbaasd in die wederom lege portemonnee te moeten staren.

Die unieke combinatie van theorie en praktijk, samen met de jarenlange ervaring van het overdragen van kennis, stelt Alex Klein in staat om ingewikkelde concepten op een eenvoudige wijze uit te leggen.
En dáár heeft niet alleen Evert-Jan de Boer baat bij!


Evert-Jan de Boer is vertegenwoordiger van kopieerapparaten. Samen met zijn vrouw Patricia, twee kinderen en de hond Floortje woont hij in Woerden. Het dagelijkse leven lijkt steeds duurder te worden en gaandeweg raakt de familie De Boer in grote financiële problemen. Tegelijkertijd kost het Evert-Jan meer en meer moeite om goede verkoopresultaten op zijn werk te boeken; iets wat ook zijn verkoopleider opvalt – met alle gevolgen van dien.
Zowel thuis als op zijn werk krijgt Evert-Jan te maken met tegenslagen. Niet alleen staat hij iedere maand rond de 20ste al rood bij de bank, de wasmachine en de auto van Patricia gaan ook nog eens kapot. Patricia raakt verwikkeld in een relatiekeuze en Evert-Jan denkt dat een collega een oogje op hem heeft. Op zijn werk komt hij met goede ideeën om de omzet te verhogen en de kosten te verlagen, hetgeen met name komt doordat hij thuis ook zo creatief mogelijk met het geld moet omgaan. Hij vindt niet alleen veel tips om geld te besparen, hij weet ze in zes concepten te vangen, waardoor de bespaarideeën veel breder toepasbaar zijn. Ook lopen Evert-Jan en zijn vrouw tegen een aantal tips aan om meer geld binnen te krijgen.

Door stap-voor-stap meegenomen te worden in het boeiende denkproces van Evert-Jan en zijn vrouw worden die zes bedachte leefregels steeds duidelijker en de mogelijkheden voor besparingen steeds toepasbaarder. Juist en met name voor de lezer, die de eenvoudig te begrijpen bespaar-concepten ook direct zelf kan gaan benutten. Dit boek kan de lezer dus zeker honderden euro's per jaar besparen. Na het lezen van 'Regengeluk' hoeft de lezer niet meer rood te staan.
meer info


0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op boeken kopen