De Profetieën van Nostradamus.

Aangeboden: De Profetieën van Nostradamus. Prijs: Bieden

De Profetieën van Nostradamus.

Nostradamus (1503-1566), arts en astroloog, die o.a. de grote brand van Londen in 1666, Napoleons nederlaag bij Waterloo en de ondergang van Hitler voorspelde, geldt als de grootste ziener die Europa heeft voortgebracht.

Zijn faam als voorspeller en medicus was zo groot, dat de Paus hem in bescherming nam, toen hij van ketterij en tovenarij beschuldigd werd.
Waarschijnlijk is de bewering dat Nostradamus een magiër was, in de wereld gekomen door de succesvolle werking van de zalf waarmee hij de pestlijders in de Provence genas.

In 1555, één jaar voordat Koning Hendrik III hem als hof-astroloog naar Parijs riep, werden zijn 'Centuries' of 'Prophetiën' gepubliceerd.
Of deze voorspellingen op astrologische of op kabbalistische basis berusten is niet zeker. Wel staat vast, dat deze voorspellingen ten gevolge van hun door de geschiedenis bewezen juistheid een legendarische klank bezitten. Dit verklaart tevens, waarom de 'Prophetieën' talloze malen in Frankrijk en daarbuiten zij herdrukt.
O.a. in Duitsland waar het niemand minder dan Goethe was, die in zijn proloog tot 'Faust' voor het eerst het verschijnsel van de visionair Nostradamus aan de orde stelde.

De hier aanbevolen uitgave is een volledige Nederlandse vertaling van de in 1558 verschenen editie en biedt de hedendaagse lezer de gelegenheid te zien wat er in de toekomst voor de wereld in het verschiet ligt.

Zie foto's.

Het boek is in gelezen doch goede staat.

205 Pagina's.

Bieden exclusief verzendkosten.

Verzendkosten zijn 2,30 euro.

Zie ook mijn andere advertenties.
meer info


0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op boeken kopen